✨Få 15% rabatt, ange kod NYSTART2025

Gravidkollen

1 695 kr

Hälsokontroll för gravida

Gravidkollen

1 695 kr
  • Hälsokontroll för dig som är gravid.
  • Analys av 28 relevanta hälsomarkörer.
  • Identifierar graviditetsdiabetes.
  • Analys av könshormon och sköldkörteln.
Läs mer
Super
deals

Rabattkod

15% rabatt på ditt köp när du anger rabattkod NYSTART2025 i kassan.


Information om Gravidkollen

Hälsokontroll för dig som väntar barn

Det här är en specialanpassad hälsokontroll för gravida kvinnor, utformad för att du ska få en noggrann översikt över din hälsostatus under graviditeten. Denna hälsokontroll fokuserar på specifika biomarkörer och parametrar som är relevanta för din graviditet och ger dig ökad trygghet genom att identifiera eventuella avvikelser i ditt blodvärde.

Kontrollera relevanta hälsomarkörer under graviditeten

För att säkerställa din och din ofödda barns välbefinnande är det viktigt att ha kontroll över din hälsa under graviditeten. Genom att övervaka dina blodvärden kan du upptäcka eventuella avvikelser som kan påverka din graviditet. Detta ger dig möjlighet att vidta åtgärder i tid och göra nödvändiga justeringar i din livsstil för att optimera ditt och din barns välmående.

Identifierar avvikelser under din graviditet

Vi hjälper dig att identifiera eventuella avvikelser och ger dig goda förutsättningar för en hälsosam graviditet. Om du upplever ovanliga symtom eller är orolig för din hälsa under graviditeten är detta ett utmärkt tillfälle att genomföra en specialanpassad hälsokontroll. Alla provsvar granskas av en legitimerad läkare som kommer att ge dig en bedömning, och du har även möjlighet att diskutera dina resultat över telefon.

Vad ingår i gravidkollen?

Gravidpaketet inkluderar noggrann analys av blodprover med fokus på områden som är särskilt relevanta under din graviditet.

  • Blodstatus: En analys av blodstatus ger information om dina blodvärden och kan upptäcka eventuell blobrist, anemi eller andra blodsjukdomar och avvikelser.
  • Könshormon: Det viktigaste könshormonet under graviditeten är progesteron. Progesteron är ett hormon som produceras främst av gulkroppen i äggstocken och senare av moderkakan under graviditeten. Det spelar en avgörande roll i att stödja och upprätthålla graviditeten. Det bidrar även till att förhindra att kroppens immunsystem avvisar fostret som en främmande kropp. Medan progesteron är det viktigaste könshormonet under graviditeten, finns det också andra hormoner som spelar en roll däribland östrogen och hCG (humant koriongonadotropin). Dessa hormoner samverkar för att stödja och reglera graviditeten.
  • Graviditetsdiabetes: Vi mäter dina blodsockernivå för att identifiera tecken på eventuell graviditetsdiabetes samt för att övervaka din glukosmetabolism.
  • Hjärta och kärl: Genom att analysera din lipidprofil kan du övervaka eventuell risk för hjärt- och kärlproblem under graviditeten.
  • Leverfunktion: Vi bedömer dina levervärden för att säkerställa att din lever fungerar som den ska under graviditeten.
  • Näringsämnen: Vi kontrollerar din vitaminstatus för att identifiera eventuella brister som kan påverka både din egen och ditt barns hälsa.
  • Sköldkörtelfunktion: Vi utvärderar dina sköldkörtelvärden för att upptäcka eventuella avvikelser som kan påverka din graviditet och din ämnesomsättning.
  • Inflammation: Genom att mäta CRP i blodet kan du upptäcka tecken på inflammation eller infektioner som kan vara viktiga att behandla under graviditeten.

Exklusivt erbjudande för dig med Graviditetsförsäkring

Beställ gravidkollen med upp till 50% rabatt genom din gravidförsäkring. Vi har etablerat partnerskap med ett antal försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för gravida kvinnor. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi nu erbjuda dig upp till 50% rabatt förutsatt att du har tecknat en graviditetsförsäkring. Vänligen kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på dina specifika villkor och deras aktuella erbjudanden.

Proteiner är specifika näringsämnen uppbyggda av flera kombinerade aminosyror. Protein utgör byggstenarna för alla vävnader och används i flera viktiga processer som att bilda celler, enzymer och hormoner.

HBA
HbA1c
HbA1c är ett blodprov som mäter ditt långtidssocker, det är det blodsocker som bundits till röda blodkroppar under en tremånadersperiod. HbA1c visar halten av blodsockret under den perioden.
Läs mer
HCR
Högkänsligt CRP
Högkänsligt CRP är en markör för inflammation och används som en indikator på risken för kardiovaskulär sjukdom och låggradig inflammation.
Läs mer

Hormonerna är ämnen som reglerar hur du mår, påverkar kroppens utveckling och styr flera viktiga processer. Hormoner produceras i särskilda körtlar och celler.

E2
Östradiol
Östradiol är en form av östrogen, en av de viktigaste kvinnliga könshormonerna. Det spelar en viktig roll i regleringen av menstruationscykeln, förberedelse för graviditet, och upprätthållande av normala kvinnliga reproduktiva funktioner.
Läs mer
P4
Progesteron
Progesteron är ett kvinnligt könshormon som finns naturligt i kroppen och är viktigt för kvinnors reproduktiva system. Det produceras främst i äggstockarna av ägglossningscykeln och i mindre mängder av binjurarna.
Läs mer
PRL
Prolaktin (PRL)
Prolaktin är ett hormon som produceras och frisätts av den främre hypofysen, en körtel i hjärnan. Det spelar en viktig roll i regleringen av reproduktions- och amningsfunktioner hos kvinnor.
Läs mer
HCG
S-hCG
Upptäcka graviditet tidigt är möjligt, ett ökat hCG-värde kan oftast mätas bara några dagar efter att äggimplantationen har ägt rum.
Läs mer
FT3
T3 Fritt
T3 Fritt (Trijodtyronin) är ett hormon som produceras av sköldkörteln och spelar en viktig roll i kroppens metabolism. En hormonell obalans i sköldkörteln kan leda till sköldkörtelrubbning.
Läs mer
FT4
T4 Fritt
T4 Fritt är ett sköldkörtelhormon som mäter det fria tyroxinet i blodet och spelar en viktig roll i kroppstemperaturen och ämnesomsättningen. En obalans kan indikera sköldkörtelproblem.
Läs mer
TSH
TSH
TSH är ett hormon som produceras av hypofysen. TSH spelar en viktig roll i kroppens hormonsystem och stimulerar sköldkörteln att producera hormonerna T4 och T3.
Läs mer

Som kroppens största organ ansvarar levern för att rena blodet, producera viktiga ämnen för matsmältning och immunförsvar, och samarbetar med bukspottkörteln för att reglera blodsockernivån.

ALA
ALAT
Alat, alaninaminotransferas, är ett enzym som finns i leverns celler och kroppens vävnader. Markören Alat, alaninaminotransferas, används vid misstanke om levercellsskada.
Läs mer
ALP
ALP
Alkaliska fosfataser, ALP, är en typ av enzym som bryter ner fosfatgrupper i organiska molekyler och är aktiva vid en högre pH-värde (alkaliskt).
Läs mer
ASA
ASAT
Aspartataminotransferas (ASAT) är ett enzym som normalt finns inuti cellerna i levern. Vid en inflammation eller irritation i levern kan ASAT läcka ut i blodet.
Läs mer
GGT
GT, gamma
GT, gamma, är ett enzym som kroppen använder för att byta ner aminosyra. Vid misstanke om lever- eller gallvägssjukdom kan GT-värde mätas.
Läs mer

Denna kategori mäter kroppens värden på de olika hälsomarkörer som kan ge svar på om du har nedsatt njurfunktion.

PO4
Fosfat
Fosfat är en tillsats, den förekommer ofta i kombination med till exempel natrium och kalcium som bildar salter – dessa kallas för fosfater.
Läs mer
CR
Kreatinin
I dina muskler bildas det kreatinin när kroppen bryter ner kreatinfosfat (musklernas energireserv). Njurarnas uppgift är att filtrera kreatinin.
Läs mer

Övriga hälsomarkörer och beräkningar mellan olika hälsomarkörer.

BIB
Bilirubin (BIB)
Bilirubin är en avfallsprodukt som bildas som ett resultat av nedbrytningen av hemoglobin, det röda blodpigmentet, i kroppen.
Läs mer
GLU
Glukos
Glukos är en sockertyp som ger energi och kommer från mat. Insulin hjälper till att förflytta glukos från blodet till cellerna. Blodsocker är glukosnivån i blodet och kan vara högt eller lågt. Diabetes påverkar blodsockernivåer och förorsakar högt blodsocker.
Läs mer

Lipider (blodfetter) består av fetter eller biologiskt material som inte går att lösa i vatten.

HDL
HDL-kolesterol
HDL-kolesterol, även känt som "det goda kolesterolet", har antiinflammatoriska egenskaper och ansvarar för att transportera oönskat kolesterol till levern för förbränning, vilket minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
Läs mer
TC
Kolesterol (total)
Kolesterol är ett naturlig fettämne som är viktigt för kroppen eftersom det hjälper till att bygga celler och producera hormoner. Det finns både i cellerna i kroppen och i vissa livsmedel.
Läs mer
LDL
LDL-kolesterol
LDL-kolesterol, också känt som "dåligt kolesterol", är en form av kolesterol transporterad i kroppen som kan orsaka hjärt- och kärlsjukdomar om det finns för mycket av det.
Läs mer
TG
Triglycerider
Triglycerider är en typ av fett som finns i blodet och används som en källa till energi. De är en kombination av glycerol och tre fettsyror och spelar en viktig roll i kroppens energiomsättning. Höga nivåer av triglycerider i blodet har visat sig vara en riskfaktor för hälsoproblem som hjärt- och kärlsjukdomar.
Läs mer

Mineraler är icke organiska föreningar som används som beståndsdelar för att bygga upp delar av kroppen. Mineraler behöver tillsättas via kosten då kroppen inte själv kan tillverka dem.

FE
Järn
Vanliga symtom och orsaker till höga och låga nivåer av järn. Järnnivåer i obalans kan orsaka olika tillstånd som ibland kan kräva behandling.
Läs mer
CA
Kalcium
Kalcium är viktigt för muskler, nerver och hjärta. Vi får i oss kalcium från mjölkprodukter, bladgrönsaker och nötter. Vegetarianer och veganer kan få tillsatt kalcium från alternativ till mjölk.
Läs mer
K
Kalium
Kalium är en viktig mineral för kroppens funktion, särskilt för muskelceller. En liten del av den totala mängden kalium finns i kroppsvätskor och när kaliumhalten mäts mäts det i vätskan runt blodkropparna.
Läs mer
MG
Magnesium
Magnesium är en mineral som är viktig för många av kroppens funktioner såsom till exempel ämnesomsättning och nervernas funktion.
Läs mer
NA
Natrium
Natrium är en mineral som vi får i oss via kost genom till exempel kött, fisk och spannmål samt vanligt bordssalt som består av natriumklorid.
Läs mer

Vitaminer är essentiella näringsämnen som kroppen behöver i små mängder för att fungera korrekt. De stöder en rad biologiska processer och är viktiga för hälsa och välbefinnande.

B12
Kobalamin
Kobalamin (vitamin B12) är nödvändigt för kroppens funktionalitet i nervsystemet och för produktion av röda blodkroppar. Brist på vitamin B12 kan indikera på hälsoproblem som behöver följas upp.
Läs mer
D25
D-vitamin
D-vitamin är viktigt för benhälsa, immunförsvar, muskelstyrka och produceras i huden när den utsätts för UVB-strålning från solen. Brist på D-vitamin kan leda till hälsoproblem som osteoporos, rakitis och infektionsrisker.
Läs mer

Innan du besöker en mottagning för provtagning behöver du göra följande:

Aktivera remiss och välj mottagning

För att aktivera din remiss följer du enkelt instruktionerna som du får via e-post efter genomfört köp. Mejlet innehåller en aktiveringskod, genom att klicka på länken i mejlet kommer du in i flödet för att fylla i uppgifter, aktivera remissen och välja mottagning i provsvarstjänsten zample.

Inför provtagningen

  • Fasta i 10 timmar innan provtagning.
  • Testet innehåller markör med dygnsvariation och bör därför lämnas innan kl 10.00 på morgonen.
  • Läkemedel och kosttillskott: Undvik intag av ev. järntabletter samma dag som testet om ditt test innehåller markören järn. Skjut upp intaget av ev. sköldkörtelmedicin till efter provtagningen samt undvik kosttillskott eller läkemedel med högt innehåll av biotin före test som avser sköldkörtelmarkörer.
  • Vila i 15 minuter på plats på provtagningsenheten.
  • Ta med giltig legitimation.

Remissen finns digitalt hos provtagningsenheten efter att du har aktiverat den, följ instruktionerna du får via e-post. Här kan du läsa våra riktlinjer inför provtagning.

Här kan du testa dig

Produkter i samma kategori

Blodbrist
Hälsokontroll för anemi

529 kr

-38%
Blodstatus och B-celler test
Depression
Hälsokontroll Depression

995 kr

Östrogen- och progesteron
Hormontest östrogen och progesteron

329 kr

Hjärt och kärltest
-33%
Hjärtspecialistens kolesterolprofil
Hälsokontroll med specialistläkare

1 795 kr1 195 kr

Hormonell balans plus
Hormontest kvinna

1 595 kr

Hormonell balans
Hormonanalys kvinna

795 kr

Hälsokontroll - Alkohol
Alkohol och leverfunktionstest

619 kr

Hälsokontroll - Diabetes

Hur fungerar det?

Få koll på din hälsa – fyra enkla steg

1. Beställ hälsokontroll

Välj en hälsokontroll eller skapa din egen genom att lägga till valfria hälsotester i din varukorg.

Se våra hälsotester

2. Aktivera remissen

Efter betalningen får du en aktiveringskod via mejl. Logga in via "Mina provsvar" eller klicka på länken i mejlet, och använd koden för att aktivera remissen och välja mottagning.

Logga in

3. Lämna blodprovet

Du besöker sedan vald mottagning för att lämna ditt prov. Din remiss är giltig i 5 månader efter aktivering.

Hitta närmaste mottagning

4. Provsvar och utlåtande

Du får dina provsvar inom 1-5 arbetsdagar, provsvaren inkommer löpande. När alla provsvar har inkommit granskas de och utfärdas av en läkare.

zample app

Varför Testmottagningen.se?

Hos oss får du alltid:

Kvalitativ analys

För att erbjuda dig högsta möjliga kvalitet och service samarbetar vi med ackrediterade laboratorier och utbildad hälso- och sjukvårdspersonal.

Lägsta möjliga pris

Vår vision är att så många som möjligt ska ha möjligheten att förbättra sin hälsa. Därför strävar vi alltid efter att hålla låga priser.

Stor valfrihet – baserat på dina behov

Hos oss kan du alltid välja fritt bland alla våra hälsomarkörer och utforma din egna personliga hälsokontroll utifrån dina behov.

Snabba provsvar – granskat av läkare

Du får dina provsvar inom 1-5 arbetsdagar, dessa granskas och bedöms av läkare. Vid kraftigt avvikande provsvar blir du uppringd. Du kan även boka tid med läkare för en personlig genomgång av dina provsvar.

Simon Mäntylä

Lämnar blodprov inför hälsokontroll

Varför ska jag testa mig?

Förstå din kropp och förbättra din hälsa

Håll koll på ditt inre

Förstå vad som händer i din kropp – med insyn i dina värden kan du ta kontroll över ditt välmående och göra eventuella justeringar i din livsstil.

Hälsosam kost

En sund och varierad kost sägs vara ett knep för att minska risken för ohälsa, med full insikt i din hälsodata kan du se balansen i dina vitaminer, mineraler och hormoner.

Optimera din hälsa

Dina livsstilsval påverkar din allmänna hälsa, utifrån dina värden kan du skapa förutsättningar för ett ökat välmående – och ett friskare liv.

Frågor och svar

Ja, samtliga tester och hälsokontroller hos oss kan du köpa till en annan person. Efter att du genomfört ett köp kommer du få ett mejl med en aktiveringskod. Aktiveringskoden är inte personlig vilket medför att du kan ge bort aktiveringskoden till valfri person. Personen som ska använda koden behöver ha ett svenskt personnummer eller giltigt reservnummer.

Läs mer

Nej, blodprover ersätter inte kontakt med sjukvården som tillsammans med sjukdomshistoria, kliniska undersökningar och eventuella blodprover kan ställa en diagnos.

Läs mer

Du lämnar ditt prov på valfri mottagning som finns tillgänglig runt om i hela Sverige, se fliken "mottagningar" i menyn. Provtagningen utförs av utbildad vårdpersonal, du kan därför känna dig trygg i ditt val av provtagningsenhet och i ditt möte med personalen som arbetar hos dem och som utför provtagningen när du lämnar ditt blodprov venöst. Analys av dina blodprover sker hos Sveriges främsta ackrediterade laboratorium Synlab, Unilabs eller Karolinska Universitetslaboratoriet.

Läs mer

För att skapa din egen remiss väljer du de specifika markörer som du vill testa dig för i varukorgen. När du genomför ditt köp skapas en egen remiss utifrån dina val.

Läs mer

Det tar oftast 1-5 arbetsdagar att få sin provsvar, dessa skickas löpande till dig vart eftersom analysen är gjord. Om det ingår ett läkarutlåtande i din hälsokontroll kommer hens kommentar i den slutgiltiga rapporten när alla provsvar inkommit.

Läs mer

Lägg till hälsokontrollen eller testerna som du vill utföra i varukorgen, gå till kassan och välj betalningsalternativet som passar dig. Efter genomförd betalning skickar vi ett mejl med en aktiveringskod för din remiss. Aktiveringskoden använder du i provsvarstjänsten "Min journal" för att aktivera remissen och välja mottagning där du vill lämna dina prover.

Läs mer

Relaterade artiklar